För dig som vill ta med Matateljén hem! Nu kan du duka upp Matateljén hemma, både till lunch & middag, vi har både färdiglagat och nu också en kasse som du lagar färdigt hemma! Vi har även färdigpackat från delin, som enkelt kan kombineras ihop med alla måltider. Till dig själv eller någon som behöver lite omtanke. Ring oss gärna och beställ på 08-40919810!


Våra lunchrätter

Går alltid att få som take away (tis-fre 11.30-14.30). De ändras varje dag och du kan se dagens aktuella luncher här: matateljen.se/meny/


Kökets kvällskasse

En helt färdiglagad 3-rätters hemmamiddag! Bara att packa upp och börja äta. Kvällskassen kan hämtas upp tis-lör mellan 17-21. Ny meny varje vecka, just nu är detta vad vi packar i kvällskassen:

förrätt -fänkålssallad med örter & gravad citrusdressing

varmrätt -rostad morot, purjolökskompott, endive & sesamvinaigrette

dessert -yoghurtgrädde, rostad vit choklad & havre

Pris: 250 kr/person

(kvällskassen går att anpassa efter ev allergier, gluten, laktos, m.m.)


Ateljéns pastakasse

Vi preppar – du lagar färdigt hemma! Ateljéns pastakasse är vår matkasse innehållande allt du behöver för att svänga ihop en pangmåltid på hemmaplan för 4 personer. I kassen finns färsk pasta med våra hemlagade tillbehör, allt förberett och packat i en kasse. Du kan hämta kassen när som helst när vi har öppet. Just nu packar vi i pastakassen:

-färsk tagliatelle

-ateljéns grönsaksragu på tomat, aubergine & zucchini

-pecorino

-grönsallad med senapsvinaigrette

Vi har sjudit en ragu på tomater tillsammans med rostad aubergine & zucchini. Koka tagliatellen i rejält saltat vatten tills den är al dente (ca 2 minuter och 30 sekunder), vänd då upp den med ragun och lite av pastavattnet. Vi tycker det är supergott att vända ner en klick rumstempererat smör i ragun. Avsluta med att riva rejält med pecorino över. Vänd upp grönsalladen med senapsvinaigretten & toppa med lite flingsalt. Färdigt att servera, bon appetit!

Pris: 500 kr/kasse (en måltid för 4 personer) För extra lyx, komplettera med en snackslåda, se här under för innehåll!


Ostpåsen

-3 utvalda ostar från vår deli, färdigpackade i en papperspåse! Ostarna varierar men namn och lite info om dem finns alltid på påsen. Pris: 225 kr

Snackslådan

3 av Matateljéns snacksfavoriter, samma som vi serverar i restaurangen, packade i en liten låda: färska gröna oliver, marconamandlar & en lufttorkad fuet collar. Pris 225 kr

(Både ostpåsen & snackslådan funkar utmärkt på egen hand, tillsammans, eller som komplement till take awaymaten)


 

Vi jobbar på ännu fler kreativa lösningar för take away & upphämtning, håll utkik! Tillhör du en riskgrupp och vill inte komma in på Matateljén? Säg till när du beställer så löser vi det med att möta upp utanför & ta betalt via swish!